ЗСУ досягли паритету в артилерії на Бахмутському напрямку / фото Костянтин і Влада Ліберови

Українські бійці на Бахмутському напрямку змогли домогтися паритету в артилерії. Такого результату вдалося досягти завдяки точності роботи.

"Ми знаходимося, грубо кажучи, на артилерійській дієті... Наші артилеристи і ракетники звикли до цього, тому вони максимально точно, максимально звіряють цілі з даними безпілотників і намагаються їх вражати. І по суті досягають паритету тим, що якісно вражають цілі", - розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

При цьому він уточнив, що у росіян залишається перевага в кількості артилерії, але захисники України працюють над цим. За його словами, артилерія на східному напрямку залишається головним гравцем, бо авіація ворога не може працювати через українську ППО.

Відео дня

Також Череватий повідомив, що за добу, 28 квітня, окупанти посилили удари по позиціях українських військових. Всього зафіксовано 1145 обстрілів з артилерії різних калібрів і РСЗВ.

Бої за Бахмут - що відомо

Вже майже рік російські окупанти намагаються захопити Бахмут, але поки їм вдалося майже повністю знищити місто. При цьому українські захисники продовжують утримувати свої позиції та не пускати далі ворога.

Своєю чергою Кремль намагається переконати росіян, що вони РФ має тактичні успіхи на Бахмутському напрямку. Так, днями вони заявили, що нарешті "вагнерівці" досягли головного в'їзду в Бахмут з боку Хромового.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що ПВК "Вагнер" не справляються із захопленням Бахмута, через що із Запорізької області, ймовірно, відправили підрозділи Східного військового округу.

Вас також можуть зацікавити новини: