Сили оборони України нав'язали противнику свою тактику, вважає експерт / фото Мубаріз Асланов, агентство Report.az і Баку.TV

У Бахмуті російські окупанти загрузли в позиційній метушні.

Сили оборони України, по суті, нав'язали супротивнику свою тактику, яка максимально оптимальна для ведення оборони в таких критично несприятливих умовах, написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму каналі в Telegram.

"Вони просто загрузли в безглуздих штурмах і позиційній метушні... Очевидно, що захоплення Бахмута до 9 травня їм не бачити. Хтось сумнівався?" - зазначив він.

Відео дня

Експерт додав, що тривають бойові дії на півночі міста - у кварталах між вулицями Олександра Морозова та Олега Кошового. РОВ (російські окупаційні війська - Ред.) тиснуть на Леваневського і Чайковського на Визволителів Донбасу. Але ця лінія оборони впевнено утримується СОУ... Сквер перетворився на кладовище для РОВ...",- додав Коваленко.

Бої за Бахмут - сьогодні це варто знати

Вороги вже тривалий час намагаються взяти під котроль місто і зазнають величезних втрат. З'явилася інформація, що російська сторона наказала своїм посіпакам захопити Бахмут до 9 травня.

За місто, в тому числі воюють члени російської приватної військової компанії "Вагнера". 5 травня її ватажок Євген Пригожин пригрозив керівництву РФ покинути позиції до 10 травня через нібито "катастрофічну нестачу снарядів". Пізніше ватажок ПВК змінив свою позицію.

Вас також можуть зацікавити новини: