Через допомогу США та західних партнерів на ворога чекатиме пастка / фото 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону прокоментував слова керівника ГУР Кирила Буданова про складну ситуацію для України в травні. 

"Зараз ворог дійсно активізує свій наступ з Білгородської області на Харківщину та на сході. І нам потрібно буде пройти цей період, поки США нам постачають зброю. Вони дійсно активізовуються дещо раніше, адже розуміють, що Україна отримає підтримку. Тому буде непроста ситуація на фронті. Але врешті-решт, я вважаю, через допомогу США та західних партнерів на ворога чекатиме пастка. І буде дуже неприємний сюрприз", – зазначив експерт.

Ситуація на фронті залишається вкрай складною

Напередодні, керівник Генерального управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю ВВС заявив, що з середини травня на Україну чекає досить важка ситуація, зокрема і на фронті. 

Відео дня

На думку аналітиків з Інституту вивчення війни, Україна дійсно може зазнати додаткових невдач у найближчі тижні, очікуючи на безпекову допомогу США, яка дозволить Україні стабілізувати фронт.

Натомість Bloomberg вважають, що допомога США дасть Україні перепочинок, але не переломить хід війни. Адже довготривале блокування цієї допомоги сильно виснажили сили Києва.

Вас також можуть зацікавити новини: