ЗСУ потребують ракет ATACMS / скріншот

Збройним силам України потрібні далекобійні ракети ATACMS не для того, щоб атакувати Росію, а щоб захищати українські міста від її ударів.

Таку заяву зробив екс-командир спецназу Ізраїлю, доброволець української армії Денис Десятник, зазначивши, що Росія повинна знати, що ЗСУ можуть вдарити по Москві, передає 24 канал.

"Більш далекобійні ракети зараз потрібні нам для захисту. Щоб ворог знав, що якщо вони будуть продовжувати будь-які дії, то ми можемо вдарити і по Москві, і по будь-якій точці Росії", - вважає він

Відео дня

Десятник впевнений, що якщо Україні передадуть далекобійні ракети, то росіяни будуть боятися ЗСУ.

Чи отримає Україна далекобійні ракети ATACMS - останні новини

Як писав УНІАН, США досі не почали поставки далекобійних ракет ATACMS в Україну через те, що американській армії самій їх не вистачає.

За даними Politico, в Пентагоні розповіли, що американці прямо заявляли українським партнерам на закритих зустрічах про малі запаси ракет: "Перекидання ATACMS на поле бою в Східній Європі призведе до скорочення американських запасів і зашкодить готовності Збройних сил США до майбутньої битви".

На думку військового експерта Олега Жданова, далекобійні ракети ATACMS можуть кардинально змінити хід бойових дій в Україні. Ракети такого типу допоможуть ЗСУ знищити всі залізничні та автомобільні переходи вздовж кордону, вважає він.