Петро Черник попередив, де на півночі є загроза наступу росіян / колаж УНІАН з фото facebook.com_GeneralStaff.ua та скріншоту

РФ може почати новий наступ з півночі, зокрема, - в районі Сумської області.

Такою думкою поділився військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник в ефірі телемарафону. "Від божевільних можна чекати чого завгодно. Вони диверсійно-розвідувальні загони засилають нескінченно. Якщо вони і дозріють навіть до якогось дивізійного удару в 15 тисяч людей, то розуміємо, що чим більше м*сковитів ми зараз вкладемо в наші землі, тим легше нашим онукам у наступній війні буде з ними воювати", - сказав Черник.

Він також додав, що станом на зараз не бачить підготовки РФ до такого удару, адже Кремль не накопичує у цих районах достатньої кількості військ. "На цю хвилину я не бачу накопичення ресурсів. Цей ресурс має бути серйозний, і Росія вже не зможе його приховати. Це має бути щонайменше 40-тисячний корпус. На початку цієї війни, коли ми не були готовими, вони вдерлися велетенським, найкраще підготовленим складом з технікою, і вони не впоралися зі стратегічним завданням", - пояснив офіцер.

Відео дня

За його словами, для наступу на півночі, РФ мусить зібрати 40-тисячний корпус з 825 танками, 2500 БМП та мати до тисячі артилерійських установок.

Нагадаємо, раніше про те, чи загрожує українцям наступ на Київ 2024 висловився Сергій Філімонов (позивний "Філя") - командир батальйону "Вовки да Вінчі" зі складу ЗСУ. 

На його думку, у цьому році супротивники на це не зважаться, але не виключено, що колись росіяни можуть знову зважитися на такий крок. Варто зазначити, що російські окупанти 24 лютого 2022 року вдерлися на північ України з території Білорусі. 

Скільки років йде війна в Україні, і що треба знати сьогодні

Повномасштабна війна проти РФ в Україні триває вже 720 (майже два роки).

До Авдіївки днями прибуло потужне підкріплення, повідомив речник 110 окремої механізованої бригади Іван Сєкач. Завдяки цьому, частину підрозділів бригади відправили на ротацію.

За інформацією Forbes, РФ жене бригаду морпіхів на "м'ясні штурми" під прицілом снайперів. Підрозділи потребували відновлення декілька разів за часи повномасштабної війни.

Вас також можуть зацікавити новини: