Лукашенко і Путін задумали навчання біля українського кордону / фото ДПСУ

Військові навчання Білорусі та Росії, які анонсував Олександр Лукашенко, можуть загрожувати Україні, тому вона повинна реагувати.

Таку думку висловив полковник, екс-начальник розвідки Міноборони Петро Недзельський в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, історія показує, що багато збройних конфліктів починалися з подібних "мирних" навчань і потім переростали у відверте протистояння.

Відео дня

"Під егідою, навчань, що нібито проводяться, на певному напрямку, в певному регіоні концентрувалася велика кількість особового складу, бронетехніки, наступальних засобів, а потім всі ці навчання переростали у відверту агресію проти конкретної сусідньої країни", - говорить полковник.

Він зазначив, що оголошення Україною повної боєготовності зараз було б виправданим і доцільним рішенням. Також, на його думку, потрібно посилити військові розташування в регіонах, що межують територією проведення навчань.

Читайте такожВторгнення в Україну: в НАТО обіцяють серйозні наслідки для Росії

"Ми повинні реагувати, ми повинні теж туди направити відповідний контингент військ, щоб на випадок якщо ці так звані навчання переростуть у відверту агресію, дати відсіч цій агресії ... це так зрозуміло, що якихось інших трактувань і бути не може", - сказав він.

Раніше Лукашенко заявив, що спільні навчання, про які він домовився з Путіним, пройдуть в найближчі кілька місяців на кордоні Білорусі та України.

Наприкінці жовтня 2021 року американське видання The Washington Post написало, що Росія збільшила чисельність своїх військ біля кордону українського кордону.

Потім керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що РФ стягнула до українського кордону понад 90 тисяч військових і готується до вторгнення на початку наступного року.