'Умовно, але не на практиці': експерт розповів, що не так зі статтею Bloomberg про танки

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував статтю видання Bloomberg, яке підрахувало, що після 16 місяців повномасштабної війни в України танків більше, близько 1500, ніж у Росії, близько 1400.

Він зазначив, що чимала частина затрофеєних російських танків небоєздатна.

"Ці танки потребують ремонту, обслуговування, екіпажів і боєкомплекту. Не всі з них відновлені до боєздатного стану, не всі з них мають екіпажі, а боєкомплекту, 125-мм пострілів, м'яко кажучи, на всіх не вистачає, що так само є причиною переходу на західні зразки 120-мм", - написав він.

Відео дня

Експерт стверджує, що на перший погляд, так, в України за кількістю з'явилася перевага по танках, але тільки умовно, але не на практиці.

"Стаття, м'яко кажучи, поверхнево розглядає ситуацію, не заглиблюючись у проблематику. Хоча, той факт, що трофейних танків в України не менше втрачених, примітний", - додав він.

Публікація Bloomberg про кількість танків України і РФ

Росія і Україна зрівнялися за кількістю наявних у них танків, пише Bloomberg з посиланням на дані Кільського Інституту світової економіки та аналітичного проекту Oryx.

Згідно з даними Інституту, Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, маючи майже 3500 танків, але з тих пір, за відомостями Oryx, втратила трохи більше двох тисяч одиниць важкої техніки, включаючи 545 танків, захоплених ЗСУ. 

В України на момент вторгнення було близько тисячі танків. За час війни ЗСУ, за відомостями Oryx, втратили понад 550 танків, але ці втрати вдалося заповнити - в тому числі за рахунок захоплених російських танків, а також західних поставок. 

Вас також можуть зацікавити новини: