Коваленко констатував обмеженість функціоналу російських кораблів / фото REUTERS

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко звернув увагу на те, що Росія тримає у відкритому морі певну групу кораблів, при цьому з яких не всі є носіями КРМБ "Калібр".

"Група кораблів може бути в кількості 11 одиниць, а носіїв "Калібрів" з них всього 2. І це явище зараз цілком звичне, адже після того як якісь, невизначені БЕКи стали атакувати російський флот, носії "Калібрів" супроводжують як справжнісінькі авіаносці", - написав він. 

За словами Коваленка, щоб забезпечити безпеку банальному МРК, в Чорному морі росіяни тримають постійну допоміжну групу, яка забезпечує йому прикриття.

Відео дня

"Просто, відчуєте ступінь страху у екіпажу патрульного корабля проекту 22160, водотоннажністю 1 500 тонн, що виходить на "пуск"? Тільки в російській флотилії, корито на 1 500 тонн прикриває дюжина інших корит", - зазначив експерт.

Він стверджує, що це демонструє обмеженість функціоналу російських кораблів.

"Але, найцікавіше те, що після атаки на корабель "Іван Хурс" полювання явно буде здійснюватися не тільки за "каліброносцями". Що тут скажеш, Чорне море для російських кораблів стає все більш і більш небезпечним. Причому для всіх типів, в будь-який час доби і на будь-якому віддаленні від берега. Безпечної ділянки, острівця спокою, просто немає", - додав аналітик.

Російські кораблі в Чорному морі

Вчора російський корабель "Іван Хурс" отримав пошкодження в результаті атаки українських морських дронів в акваторії Чорного моря.

Сьогодні Російська Федерація прибрала свої ракетоносії відразу в акваторіях двох морів: чорному і Азовському. Відповідні кораблі залишилися тільки в Середземному морі.