РФ хоче Україні "холодної" зими й готується посилити ракетні атаки, вважає Олександр Мусієнко / фото wikimedia.org

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко оцінив, скільки ракет армія РФ здатна застосувати за одну повітряну атаку восени-взимку.

За його словами, наразі ворог проводить повітряні розвідки наших енергетичних об'єктів, щоб активізувати обстріли в "холодний" для українців сезон. Про це він заявив під час національного телемарафону.

"Підготовка певна була. Але я думаю, що ця підготовка не тільки до цих дат (святкових - УНІАН) чи цих тижнів найближчих. Мені здається, що це загалом зараз підготовка... Вони проводять певну розвідку наших об'єктів енергетичних і так далі, можливо, з метою того, щоб активувати певні обстріли якраз в осінньо-зимовий період, про що попереджає Міноборони та військова розвідка України", - вказав він.

Водночас Мусієнко виключив, що Росія вдасться до "пікових" обстрілів. На його думку, агресор не зможе на одну атаку витрачати від 70-100 ракет.

"Потенціалу зараз немає. На сьогодні він обмежується у 20-30 ракет, що теж в принципі не мало. Але, мені здається, що поточна підготовка все ж йде на більшу інтенсивність восени", - вказав він.

Ігнат розповів, яких обстрілів чекати в осінньо-зимовий період

Напередодні речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат також прокоментував, чого варто чекати від ворога в осінньо-зимовий період. За його словами, очікувано, що росіяни намагатимуться поцілити по важливих для України об'єктах, проте дилема полягає в тому, чи вистачить їм для цього ракет.

На його думку, армія РФ зробить ставку скоріше не на ракети, а на дрони "Шахед". Їх Росія має у більшій кількості, щоб тероризувати повітряний простір України.

Вас також можуть зацікавити новини: