Експерт розкрив деталі звільнення Старомайорського / скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розкрив "туман війни" в районі села Старомайорське (Донецька область), яке, як підтвердив Генштаб вранці 28 липня, вдалося звільнити ЗСУ.

За словами Коваленка, в цьому районі Шахтарського напрямку фронту діяли 127-а мотострілецька дивізія і 60-а окрема механізована бригада. Першу командування РФ забрало з "комфортних" окопів: "В у 60 ОМСБр трапився дуже жорсткий дезморал", - зазначив він в Telegarm

Як підсумок, під методичним вогневим впливом української артилерії район Старомайорське вдалося деокупувати. Позаяк свої фланги (в районі Притулкового), де діяли 71 МСП і 247 ДШП - Росія також погано "закрила".

Відео дня

Разом з тим, передчасно прогнозувати, що ЗСУ легко й швидко зайдуть в Урожайне, а за ним в Завітне Бажання та Старомлинівку (інші тимчасово окуповані райони Донецької області).

"Думаю, так можна буде говорити не тільки після того як будуть вирівняні фланги, але і після того, як дуже важлива висота у Керменчику буде наша", - вказав він. 

Однак "тенденція" до перемог є - окупанти з червня не можуть затриматися на жодній з позицій на півдні України, заявив Коваленко. 

"Окупанти з червня не змогли утримати в коротко-терміновій перспективі жодної позиції і жодного населеного пункту на півдні. Це все говорить про те, що попри оборону і мінування, які не мають аналогів в історії (і це не сарказм), зупинити СОУ вони не можуть", - резюмував військово-політичний оглядач.

ЗСУ оголосили, що звільнили в Старомайорське

Нагадаємо, позитивні новини про наступальні дії ЗСУ в Донецькій області наша армія повідомила 27 липня. Вже вранці 28 липня інформацію про те, що ця територія Шахтарського напрямку деокупована, підтвердив Генштаб. 

Після цього з'явилися перші кадри про те, як наші захисники боролися за Старомайорське. Переможне відео показала 35-та окрема бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, яка вибивала звідти окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: