Росія втрачає колосальну кількість військової техніки / фото REUTERS

Російська Федерація за рік може підготувати до 1000 одиниць військової техніки для війни в Україні. 

Про це заявив військовий експерт Микола Саламаха в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, деякі з машин, які зараз використовує агресор, були на зберіганні більше 30 років.

"В Росії є кілька шляхів відновлення військової бронетехніки, яка була знищена або пошкоджена в Україні. Вони можуть знімати зі зберігання ту техніку, яка в них є. Зокрема, танки Т-54, Т-50, Т-62М, Т-80Б та Т-72Б. Проте ці машини пробули на зберіганні більше ніж 30 років і їх потрібно відновлювати", - пояснив експерт.

Відео дня

За словами Саламахи, окупанти за рік втрачають набагато більше техніки, ніж можуть перекинути на фронт.

"Росіяни можуть відновлювати свою застарілу військову техніку на ремонтних заводах. На цих заводах вони можуть відновити не більше, як 800 одиниць техніки за рік. Таких заводів в Росії є 4. Є також ще кілька заводів, але вони спеціалізуються на створенні різної спеціальної техніки. Тому загальна кількість підготовленої військової техніки, яку Росія може використовувати проти України, складає не більше 1000 одиниць за один рік. Вони за рік втрачають набагато більше техніки, ніж можуть перекинути на фронт", - підсумував він.

Втрати Росії у війні

За даними Генштабу, станом на ранок 24 березні, Росія втратила у війні в Україні 3 574 танки, чотири з яких ЗСУ знищили за минулу добу.

Експерт Олександр Коваленко заявляв, що наразі російські окупанти в Україні використовують танки, в основному зняті з консервації, оскільки наявні на момент вторгнення бронемашини давно всі знищені.

Зараз Росія з Т-62 переходить на попередню модель танка. Вже далі нікуди переходити - у них немає більше старіших танків у запасах.

Вас також можуть зацікавити новини: