РФ оцінив ймовірність наступу з Білорусі / t.me/modmilby

Росія зараз навряд чи розширюватиме фронт шляхом нового наступу з території Білорусі. Втім, рейди на її територію точно продовжуватимуться.

Таку думку висловив військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "Обозревателю". 

"Очевидно, що у найближчій перспективі немає сенсу чекати на якісь активні бойові дії на північному фасі російсько-українського фронту – я маю на увазі кордон між Білоруссю та Україною. Тому що комплект сил та засобів там незначний. І ворог чудово знає, що концентрація українських сил оборони на території Волинської, Рівненської, Житомирської та Київської областей дуже висока, а обсяг робіт інженерного та фортифікаційного плану, спрямованих на посилення нашого кордону, величезний. Тож шансів у росіян там просто немає", - зазначив експерт.

При цьому він прогнозує "досить динамічні події" на території Брянської, Курської та Бєлгородської областей. На думку Селезньова, прикордонні конфлікти, мінометні, артилерійські обстріли продовжуватимуться там й надалі.

"Росія у такий спосіб намагається тримати в тонусі українські Сили оборони, щоб наш Генштаб не перекидав ресурси, які розміщені на території Чернігівської, Сумської та Харківської областей, на інші ділянки фронту з метою їхнього посилення", - зазначив він.

Війна в Україні - останні новини

Генштаб відзвітував, що на фронті спостерігається відносне затишшя в порівнянні з попередніми місяцями. За добу ворог атакував всього 19 разів, але географія атак дещо незвична. 

Тим часом, російські окупанти здіснили черговий масований удар по Україні комбінованими засобами. За повідомленням повітряних сил ЗСУ, українська ППО знищила 37 крилатих ракет і 29 дронів-камікадзе "Shahed-136/131. Повідомлялося, що понад 40 повітряних цілей виявили і знищили над Києвом.

Пізніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що супротивники атакували Київську область 11 ракетами типу "Іскандер-М" та "Іскандер-К", і всі ракети збили українські воїни.

Вас також можуть зацікавити новини: