За словами генерала Сергія Кривоноса, складно наступати, коли ворог має потужну перевагу на усіх напрямках / скріншот

Літньо-осінній контрнаступ Збройних сил України на півдні не приніс очікуваного результату, тому що "достатньо складно наступати, коли ворог має потужну перевагу на усіх напрямках". Про це в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій сказав генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос.

Також, за його словами, мала місце недооцінка ворога з боку військово-політичного керівництва країни.

"Почалося формування ще в 22-му році несприйняття ворога як серйозного супротивника. Оці питання "чмобіків", все інше. ... Всі сприйняли, що ми воюємо з якоюсь слабенькою країною, там практично нема кому воювати, вони не спроможні виготовляти продукцію. Навіть нам розповідали, що ракети уже закінчилися восени 22-го року", - зазначив військовий.

Відео дня

Він підкреслив, що в цей час росіяни "впевнено, дуже професійно, у великій кількості" будували фортифікаційні споруди на південному напрямку російсько-українського фронту.

"Ну і плюс - навіть те, що нам давали наші західні партнери, - в певних моментах це сподівання, які ми самі собі сформували. Бо знаючи ТТХ (тактико-технічні характеристики - ред.) російських гелікоптерів і спроможності західних ракет ППО було зрозуміло, що вони будуть наносити удари значно на більших відстанях, ніж досягнуть наші ракети", - наголосив Кривонос.

При цьому він не вважає головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного винним у провалі контрнаступу,

"Він став заручником ситуації. Він-то мовчав, він же ж не міг сказати світовій спільноті, що друзі мої, давайте все ж таки менше триндіти, а більше робити. ... Ми звільнили немаленьку частку території. ... Але коли у тебе все в "мінусах" - то достатньо складно наступати. Коли у тебе на кожному крокові або через кожні три кроки міна - це достатньо складно. Коли російські дрони як джмелі просто гудуть навколо і вражають техніку, яку нам надали західні партнери, - то чуда не буде", - резюмував генерал.

Війна в Україні - останні новини

У суботу, 3 лютого, ЗСУ оформили квитки на концерт Кобзона ще для 810 окупантів. Також знищено 13 ББМ та 31 артсистему. Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ вже знищено 979 РСЗВ, 663 ворожі засоби ППО, 332 літаки, 324 гелікоптери, 1847 крилатих ракет, 24 кораблі/катери та один підводний човен.

Вас також можуть зацікавити новини: