ВСУ переходять у контрнаступ / t.me/V_Zelenskiy_official

Найближчими днями ні у кого не залишиться сумнівів, що контрнаступ ЗСУ почався, всі все побачать, заявив боєць батальйону "Свобода" Національної гвардії України Ярослав Лисенко, передає 24 канал.

"Весь фронт посиплеться, як доміно. Ми робимо свою роботу, стримуємо ворога дещо північніше Бахмута, а ті хлопці, які готові наступати на бронетранспортерах, здійснювати марші, величезні прориви по 10 - 15 - 20 кілометрів - теж очікують. Всі в очікуванні чогось грандіозного", - зазначив він.

За його словами, сьогодні ЗСУ обережно переходять від оборони до наступу, і коли він почнеться, для росіян це буде величезне скинення їх так званої "фортеці".

Боєць упевнений, що довго росіяни триматися не збираються:

"Великих затримок під час контрнаступу не буде. Ми вже бачили, як вони готувалися у Бєлгородській області. Готувалися, виділили кілька мільярдів, але можна було взяти лом, посунути ці "зуби дракона" у сторону, щоб колона танків пройшла. Це все для галочки робилося. Сподіваюся, що вся їхня оборона впаде".

Контрнаступ ЗСУ - актуальний

Нагадаємо, Росія намагається применшити успіх контрнаступальних операцій ЗСУ, заявили аналітики Інституту вивчення війни в новому звіті.

Українській армії вкрай необхідно набагато більше західних бойових танків, бойових машин піхоти та іншої бронетехніки, заявив заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник на тлі втрати перших західних танків під час контрнаступу ЗСУ.