В окуповану Херсонську область прибуло до 2 тисяч російських мобілізованих / фото УНІАН, Сергій Ревера

На окуповану частину Херсонської області прибуло до 2 тисяч російських мобілізованих.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє в оперативній ситуації щодо російського вторгнення станом на сьогоднішній ранок.

"За наявною інформацією, на тимчасово захоплену територію Херсонської області для поповнення втрат і посилення підрозділів на лінії зіткнення прибуло до 2000 осіб з числа російських мобілізованих", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим окупаційна влада видала розпорядження про підготовку евакуації для так званих "банківських установ", підготовлено евакуаційні списки завезених російських медпрацівників і вчителів, додали у Генштабі.

Крім того, у Херсоні припиняють роботу об’єкти гуманітарної сфери.

Контрнаступ ЗСУ на півдні: що відбувається e Херсонській області

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня колаборант Володимир Сальдо повідомив про намір вивезти на Лівобережжі Херсонської області та в Росію близько 60 тисяч осіб.

20 жовтня керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що окупанти створили альтернативну переправу вздовж напівзруйнованого Антонівського мосту у Херсоні і, прикриваючись мирним населення, переправляють на лівий берег Дніпра свої сім'ї, документацію, "Пенсійний фонд" і "банківські установи". Гуменюк зазначила, що окупаційній владі боязно, вони в жаху і розуміють, що просування Збройних сил неминуче.

Антонівський міст для окупантів був транспортно-логістичною артерією, але ЗСУ встановили вогневий контроль над цією переправою через Дніпро.

У соцмережах пізно ввечері 20 жовтня з'явилася інформація про удари ЗСУ по району Антонівського мосту. Місцеві жителі поширили відео з нічними "прильотами" і гучними вибухами.

Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк заявив, що окупанти при відході з правого берега Дніпра в Херсонській області мінують дамбу Каховської ГЕС.