Резніков заявив, що підготовка до контрнаступу завершується / фото t. me_V_Zelenskiy_official 4

Підготовка до контрнаступу Збройних сил України вже на фінішній прямій.

Таку заяву під час прес-конференції 28 квітня зробив міністр оборони України Олексій Резніков, зазначивши, що Україна отримала чимало сучасної техніки, велику кількість бронемашин різного типу, наприклад, Bradley, Marder, Stryker, і, за словами міністра, "CV 90 зі Швеції будуть".

"Підготовка завершується, крім зброї і техніки, ще потрібно освоїти її нашим військовим. Ми отримали дуже сучасні системи, особливо в частині "броньованого кулака". Крім танкової коаліції, в яку входять в першу чергу Leopard 2 і Challenger, трохи пізніше приїдуть Leopard 1", - заявив він.

За словами міністра, війська чекають на рішення командування й погоду, що сприяє настанню:

"Якщо у глобальному сенсі, у високому процентному режимі ми готові, далі - справа за Генеральним штабом, за командуванням. Як тільки буде божа воля, погода і рішення командирів - ми це зробимо".

Прес-конференція Резнікова 28 квітня - інші заяви міністра

Як писав УНІАН, також міністр оборони Резніков заявив, що мирні переговори між Україною іта Росією все ж відбудуться в майбутньому. При цьому основною темою стануть умови капітуляції РФ, порядок виплати репарацій та спосіб притягнення до відповідальності військових злочинців.

Крім того, Резніков зазначив, що танки Abrams не встигнуть взяти участь у цьому контрнаступі українських захисників.