ЗСУ використовують HIMARS проти російських військ / фото US Army

Контрнаступ Збройних сил України має ізолювати тимчасово окупований Крим і позбавити російських військ постачання.

Як зазначив колишній командувач Сухопутними військами США в Європі, військовий експерт генерал Бен Ходжес у випуску New Debate, звільнення правого берега Дніпра в Херсонській області дало можливість ЗСУ перерозподілити HIMARS та іншу високоточну зброю великої дальності так, щоб завдати руйнівних ударів по логістичній системі російських військ.

Зокрема, як розповів Ходжес, росіяни у Криму поповнюють свої запаси через наземний маршрут уздовж Азовського моря і через Кримський міст, який, як відомо, постраждав після вибуху 8 жовтня.

Відео дня

За прогнозом Ходжеса, угруповання ЗСУ, які наступають на півдні і сході, зімкнуться саме в Криму:

"Це дуже важливий крок, щоб затягнути петлю навколо Криму. Контрнаступ ЗСУ в районі Херсона – це праве крило. Зусилля, що почалися на початку вересня в Харківській області, тривають у напрямку Донецька, Луганська і Маріуполя, – це ліве... Єдиним можливим способом доставити або вивезти що-небудь з Криму скоро будуть кораблі, які, звичайно, уразливі".

Контрнаступ ЗСУ: останні новини

За даними Генштабу Збройних сил українська авіація за останню добу завдала 22 удари по позиціях російських військ. Також бійці ЗСУ збили ворожий літак "Су-25" та безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

За оцінками аналітиків Інституту вивчення війни, з настанням зими на сході України стають сприятливішими умови для більш високих темпів військових операцій.