ЗСУ проводять контрнаступальні дії на окремих ділянках фронту / фото: t.me/landforcesofukraine

Ситуація на Таврійському та на Бердянському напрямках фронту в Україні починає віддалено нагадувати минулорічну операцію ЗСУ у Херсонській області.

"Там ми півтора місяці виносили логістику російських військ, і у результаті вони прийняли рішення йти... Якщо ми будемо просуватися таким темпом (на Таврійському і на Бердянському напрямках), то ми вже недалеко від позначки, коли рашистська артилерія сяде на "голодний пайок". У розпорядженні їхньої артилерії будуть ті боєприпаси, які вони виробляють. За деякими даними, далекосхідні склади починають потихеньку закінчуватися, бочка не бездонна", - розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він нагадав, що тільки за добу ЗСУ "винесли" на Таврійському напрямку 12 складів боєприпасів російських військ: "Там все горить, все вибухає. Мости, залізниці та станції".

При цьому експерт уточнив, що на Херсонському напрямку ЗСУ вели навіть "більш стримані бойові дії: "Тут ми ведемо контрнаступальні дії по всій лінії фронту".

"Думаю, найближчі тиждень-два покажуть основні напрямки зосередження наших зусиль, і ми будемо розуміти, яку тактику ведення бойових обирає наш Генеральний штаб", - додав експерт.

Контрнаступ ЗСУ - актуальне

Нагадаємо, УНІАН писав, що за два тижні на Бердянському та Мелітопольському напрямках українські захисники звільнили вісім населених пунктів. У списку: Новодарівка, Левадне, Сторожове, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П'ятихатки.

У свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначалося, що ЗСУ можуть призупинити контрнаступ, щоб переглянути тактику для майбутніх операцій. Аналітики навели оцінку ситуації начальника розвідки Естонії полковника Марго Гросберга, який заявив пару днів тому, що в ближній тиждень наступу не буде.