ЗСУ готуються до контрнаступу / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання про підготовлюваний контрнаступ Збройних сил України. Він упевнений, що поширювана про атаку українських бійців інформація не є ІПСО.

"Ми готуємося реально, ми формуємо фактично нову армію для проведення контрнаступальних дій, операцій зі звільнення наших територій. І, я так думаю, що ніхто особливо затягувати нічого не буде", - заявив він.

Єдине, що не вийшло в України перед наступом, так це отримати сучасні західні літаки, зазначив Жданов:

Відео дня

"Будемо використовувати ті літаки, які на сьогоднішній день є на озброєнні наших Повітряних сил. Плюс нам дають ракети західного зразка класу "повітря - земля", і ми будемо використовувати їх на наших літаках".

Контрнаступ ЗСУ - що повідомлялося

Як розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький, росіяни посилено готуються до контрнаступу ЗСУ, наприклад, у тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники готуються до кругової оборони і ведення бойових дій, а в Криму обладнають позиції, щоб захистити військові об'єкти.

Як зазначив військовий експерт Владислав Селезньов, сьогодні всі атаки РФ спрямовані на те, щоб уповільнити підготовку ЗСУ до контрнаступу, РФ намагається атакувати локації, де українська армія концентрує свої сили і засоби.