На сьогодні всі атаки російських окупантів спрямовані на те, щоб уповільнити підготовку ЗСУ до контрнаступу. Як розповів в інтерв'ю "Обозревателю" військовий експерт Владислав Селезньов, РФ намагається атакувати локації, де українська армія концентрує свої сили та засоби.

Також ціллю ударів Росії стають об'єкти енергетичної інфраструктури, які забезпечують живлення логістичних мереж. Саме тому у РФ намагаються звітувати про успішні ракетні атаки, мовляв, ворог зазнає втрат і відступає. І це логічно, адже територіальних надбань у них немає.

"З іншого боку, дії російської армії абсолютно раціональні – вибивання інфраструктури та складових логістики – це досить ефективний підхід до ослаблення військового потенціалу українських Сил оборони", - пояснив Селезньов.

Відео дня

За його словами, так діє й українська армія, але вона завдає ударів лише по військових об'єктах, а РФ - по цивільних. "Росіяни вважають цілком прийнятним супутній збиток у вигляді загибелі мирного населення України і особливо з цього приводу не морочаться", - каже експерт.

Розмови про контрнаступ ЗСУ

Про підготовку української армії до контрнаступу точаться розмови з кінця 2022 року. Очевидно, він розпочнеться в середині весни - на початку літа. Експерти наголошують, що для цього ЗСУ мають дочекатися поставок необхідного озброєння, а грунти мають підсохнути для гарної прохідності техніки.

Раніше президент Зеленський наголосив, що Україна починатиме контрнаступ, не очікуючи на надання бойових літаків від партнерів.

Крім того, очільник держави заявляв, що для контрнаступу Україні ще потрібна зброя, яку обіцяли партнери. Тож наразі все українське суспільство в очікуванні нової військової операції ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: