Востаннє повідомлення про застосування Іскандер-К надходили 6 вересня / фото Міноборони Російської Федерації

У ніч на 3 жовтня російські окупанти використовували 31 дрон-камікадзе Shahed-136, з яких ПС ЗСУ збили 29. Крім того, був застосований Іскандер-К.

На думку військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, це що змушує зробити дещо глибший аналіз цієї компоненти, ніж вже буденних атак Shahed-136.

"Востаннє повідомлення про застосування Іскандер-К надходили 6 вересня. У проміжку між тим, був у зведенні "Іскандер" 19 вересня і дещо пізніше, але без уточнення модифікації. З урахуванням ряду моментів, можна зробити висновок, що це були модифікації "М". Але, найбільш активно Іскандер-К застосовувалися аж в липні по Одесі. Не менше 10 одиниць за місяць", - написав він.

Відео дня

Коваленко вважає, що з цього можна зробити висновок, що загальні дані виробництва даних ракет в Росії відповідають дійсності і мова йде не про десятки, а про одиниці на місяць.

"Тобто, показник не вище довоєнного - максимум 2-3 на тиждень. Довоєнного без урахування санкцій. В іншому випадку, удари саме модифікацією "К" були б куди більш частими. Що ж до Shahed-136, то, думаю, РОВ постараються зберегти середній показник разового нальоту до 30 одиниць, але виникає питання про частоту таких нальотів. Саме жовтень стане показовим, і ми зможемо говорити про нарощування виробництва або літнє накопичення, яке і дозволило реалізувати вересневий рекорд", - додав він.

Нічна атака РФ 3 жовтня - деталі

Вночі 3 жовтня російські окупанти атакували 31 ударним безпілотником Shahed і крилатою ракетою Іскандер-К.ворожі цілі були запущені з тимчасово окупованого Криму: "шахеди" – з мису Чауда, а "Іскандер-К" – з району Джанкой.

Вас також можуть зацікавити новини: