'Криворукі якісь': безпілотник ГУР обхитрив російську авіацію над Кримом (відео)

Два ворожих вертольоти та літак влаштували тривалу погоню за українським безпілотником, але програли. "Пташку" все одно не вдалося збити.

У Головному управлінні розвідки Міноборони показали відео погоні. Зазначається, що БПЛА ГУР дедалі частіше виходять неушкодженими не тільки після зустрічі з російською ППО, але й при прямому зіткненні з ворожою авіацією.

У розвідці уточнили, що на відео український БПЛА, який летить в районі мису Тарханкут, переслідують одразу два бойових гелікоптера та один літак. Попри безперервний вогонь наш безпілотник вийшов неушкодженим з "поля бою" та успішно повернувся на базу.

"Криворукі якісь…", - прокоментував ситуацію оператор БПЛА.

Операції в Криму

Як повідомляв УНІАН, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна повертатиме тимчасово окупований Крим військовим шляхом.  ГУР вже проводить свої спецоперації на півострові - мис Тарханкут, населені пункти Маяк та Оленівка. Відзначається, що в Криму підняли Державний Прапор України.

У ніч на 25 серпня на території тимчасово окупованого АРК було чутно вибухи. Зокрема, йшлося про вибухи в Сімферополі, Гвардійському, в районі мису Меганом та мису Тарханкут. 

Гауляйтер Севастополя Михайло Розвожаєв заявив, що в районі мису Херсонес знищили кілька дронів. Пізніше у Міноборони РФ повідомили, що їхня ППО виявила 42 безпілотні літальні апарати.

Вас також можуть зацікавити новини: