Змогла встати не падаючи, ось що кажуть про стан левиці Юни 7 січня у Центрі порятунку диких тварин / скріншот

Центр порятунку диких тварин уточнив, як почуває себе левиця Юна після важкої контузії. Травму тварина отримала під час масованого ракетного обстрілу України 2 січня

Тоді російська ракета впала у 300 метрах від її вольєра. За даними Центру, на третій день після травматичної події левиця все ще не вставала на лапи, намагалася пересуватися ледве повзаючи. Однак 7 січня стався прогрес.

"Новини відносно стану нашої левиці Юни! Вона вже піднімає голову та стоїть на ногах без падінь. Хоча до повного одужання ще далеко", - заявило відомство у Facebook.

Зоозахисники уточнили, що тварина все ще має проблеми в координації. Однак там сподіваються: поступово Юна зможе оговтатися від симптомів контузії, хоча це доволі важко.

У своєму дописі від 5 січня Центр писав про "першу перемогу": тоді левицю вдалося трохи погодувати м'ясом.

"Це просто неймовірний стрес для тварини, адже левиця, на відміну від людини, не розуміє, що сталося навколо та що відбувається з нею", - нагадав Центр та подякував всім небайдужим за підтримку. 

Що сталося із левицею Юною 2 січня

2 січня Росія організувала масований ракетний удар по Україні - переважну частину боєголовок окупанти спрямували на Київ та Київську область. Тоді одна з цілей впала у 300 метрів від вольєра левиці Юни, підопічної Центру захисту диких тварин.

Зоозахисники казали, що Юна отримала незвичайну травму: з огляду на записи камер відеоспостереження, вона не встигла вдаритися внаслідок переляку (раніше травму від удару отримала тигриця "Тигруля"). Натомість тварина отримала важку контузію та повністю втратила координацію. 

Вас також можуть зацікавити новини: