Окупанти вчиняють злочини на захопленій території / фото REUTERS

Мер Нової Каховки Володимир Коваленко підтвердив, що російські військові розстріляли машину з родиною.

Як передає кореспондент УНІАН, міський голова під час телемарафону зазначив, що, за його інформацією, "через Каховську ГЕС" переїздив "бусік", і на вимогу зупинитися, вони не зупинилися і почали їхати в бік шлюзу, і був автомобіль повністю розстріляний".

Як повідомляло видання ZAXID.NET, в перший день війни 24 лютого російські військові розстріляли під Новою Каховкою цілу сім'ю – 56-річних Анну та Олега Федько, їхню невістку Ірину Федько та двох онуків: 6-річну Софію та півторамісячного Івана.

Відео дня

Першим про вбивство цілої сім'ї, що намагалася втекти від російських окупаційних військ, розповів 25 лютого керівник патрульної поліції України Євген Жуков, опублікувавши про це допис у Facebook. Справа у тому, що вбитими виявилися рідні патрульного поліцейського з Херсона Олега Федька (молодшого) – в один день він втратив обох батьків, дружину та двох дітей.

Рідний брат Олега Денис розповів, що після того, як росіяни вторглися на Херсонщину, сім'я місцевого патрульного Олега Федька вирішила евакуюватися з міста. Він сам був на службі, тому по його дружину з дітьми до Херсона приїхав його батько і відвіз у село Веселе біля Нової Каховки.

Проте того ж дня росіяни зайшли і у Веселе (за 70 км від Херсона), тоді родина вирішила знову втікати. Вони негайно виїхали з Веселого у Нову Каховку (відстань менше 20 км) двома машинами. У першому авто були інші родичі – троє дорослих та дитина. В другій машині їхали якраз батьки патрульного і його дружина з дітьми.

Уже на виїзді з Веселого перший автомобіль встиг проскочити перед російськими військовими, які в цей момент вже заходили у село, а друге авто не встигло.

У той час Денис Федько говорив із мамою телефоном, було близько 16:00. "Я говорив з мамою. Я все чув, як мама почала кричати, що тут [в машині] діти і як так можна. Я чув, як голосно плакав малий Ванька, йому було тільки півтора місяця. А потім я почув постріли, після цього була тиша, а потім знов постріли. Було три черги по 2-3 постріли. Я зрозумів, що їх просто добивали", – розповів Федько.

Троє дорослих загинули на місці одразу. Коли росіяни відійшли, родичі з першого авто повернулися і забрали дітей, які вже майже не дихали, але ще були живими. Їх ще встигли завезли до лікарні у Нову Каховку, де вони і померли.