Росія у травні ледь не щодня атакувала Україну / фото REUTERS

Росія за місяць випустила по території України 566 ракет та дронів. Військовий експерт Михайло Самусь пояснив активність окупантів та розповів, чому РФ вдалася до такого терору саме зараз.

В ефірі 1+1 він заявив, що насправді така кількість ракет - не дуже велика за місяць, якщо оцінювати промислові спроможності Росії. Самусь каже, що над ударами по Україні працюють дві країни - Росія та Іран, вони використовують "Шахеди" та ракети. 

"При цьому ракет, якщо взяти чесно, небагато: 10-15-20 штук за раз. Тобто так вони довго можуть нас тероризувати. Насправді ці дії мають кілька цілей", - каже експерт.

У цьому контексті він згадав статтю Washington Post, в якій йшлося про те, що наприкінці травня українська ППО залишиться без ракет:

"Можливо, росіяни в це повірили? Бо ця публікація була з посиланням на витоки в американській розвідці. І росіяни зробили все, щоб перевірити: "А може, закінчаться?".

Та, продовжив Самусь, у матеріалі йшлося про радянські системи ППО, а у нас зараз працюють західні, й тому після останніх новин про нові пакети допомоги, там багато систем протиповітряної оборони. 

Росія атакує Україну ракетами попри заяви про їхній дефіцит

У Повітряних силах ЗСУ заявляли, що росіяни з вересня по лютий витратили понад 800 балістичних ракет. У Генштабі заявляють, що з початку повномасштабного вторгнення до України РФ використала щонайменше половину запасу зенітних ракет дальнього радіусу дії. 

З'явилася інформація, що Російська Федерація збирається поставити на конвеєр нові ракети Х-50, виробництво яких до цього часу вважалося неможливим. Робоча назва цих ракет – "Оріон".

У травні росіяни здійснили близько 20 атак на Україну, запускаючи дрони-камікадзе та ракети.

Перші два дні червня окупанти запускали теж ракети по території нашої країни: 1-го числа по столиці випустили 10 балістичних ракет, їх збили; 2-го - крилаті ракети Х-101/Х-555 та дрони Shahed-136/131. 

Вас також можуть зацікавити новини: