ЗСУ впевнено нищать ворога, заявив Арестович / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Екс-радник Офісу президента України Олексій Арестович прокоментував ситуацію на фронті, зокрема розповів про успіхи захисників України поблизу Бахмута.

"Російська пропаганда красиво все малює, але як відомо, чим красивіша пропаганда - тим менше реального успіху. Нічого в них не вийшло з того, що вони збиралися робити, не виходить в них одним словом. На Куп'янському напрямку їх наступ загальмувався, на Лиманському напрямку вони щось намагаються, але темпи впали і ми їх відсунули. Поки що там певна пауза, але злі язики кажуть, що росіяни тихенько стягують туди підкріплення", - сказав Арестович.

На думку Арестовича, ситуація складна на Донбасі, хоч і ЗСУ вправно нищать ворога.

"Вони бодаються біля Мар'їнки, а також намагаються оточити Авдіївку, але ключ - це Бахмут. Злі язики кажуть, що східну частину Бахмута окупанти захопили, але це ж злі язики. Наше командування каже, що Бахмут стояв, стоїть і буде стояти. На північ від Бахмута ми навіть сходили туди, гарненько стусанів надавали їм, за словами злих язиків до речі. Втім, ситуація все одно там важка", - додав Арестович.

Ситуація у Бахмуті

В місті Бахмут і його околицях вже кілька місяців йдуть надважкі бої. Українські воїни продовжують героїчно захищати місто-фортецю.

За даними ISW, російські військові і найманці ВПК "Вагнера" продовжили атакувати Бахмут, але не здійснили жодних заявлених просувань в межах міста і околиць 11 березня.

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що позиція не відходити з Бахмута, для захоплення якого росіяни залучають всі можливі ресурси, та посилити там оборону була підтримана на засіданні Ставки одностайно.