Експерт назвав основні причини, через які росіяни прагнуть захопити Бахмут / фото УНІАН

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов заявив, що захоплення Бахмута Донецької області має не тільки військову та політичну мету, але й економічну. Так російські загарбники можуть вирішити проблему постачання води на окуповану частину Донеччини.

"Взяття Бахмута дає можливість просування до агломерації міст Краматорськ, Слов’янськ – це основні центри оборони Збройних сил України. Друге. Взяття Бахмута дає можливість контролю над водозабором. Тобто, крім військових та політичних завдань вирішується й економічне – безперебійне постачання питної технічної води на окуповані території Донецької області", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Крім того, за словами Снєгирьова, важливим фактором є географічне розташування Бахмута.

Відео дня

"Відстань від Бахмута до Волновахи, а Волноваха – це ключова залізнична станція, якою перекидають особовий склад, бронетехніку, паливно-мастильні матеріали, – близько 40 км. Тобто основний ключовий хаб транспортний російських окупантів перебуває в зоні вогневого впливу Збройних сил України", – зазначив він.

Водночас основним фактором, на думку Снєгирьова, в цьому питанні є політична складова.

"І ось це найголовніше. Російським окупантам потрібні якісь перемоги більш вагомі, ніж узяття населеного пункту Сакко і Ванцетті, в якому до війни проживало троє цивільних", – додав військовий експерт.

Бої за Бахмут

Запеклі бої за місто-фортецю Бахмут не припиняються з серпня 2022 року. За ці місяці російські окупанти майже повністю знищили колись велике місто на Донеччині постійними обстрілами, перетворивши його на руїни. Незважаючи на такі надскладні умови, українські військові продовжують героїчно тримати оборону міста. 

Бої тривають вже на околицях та деяких вулицях Бахмута. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що те, що українські захисники зараз утримують місто-фортецю, буде дуже корисним для армії та країни вже у найближчому майбутньому.

Британська розвідка повідомляє, що найманці ПВК "Вагнер" суттєво просунулися в Бахмуті протягом останніх днів. За даними розвідників,  "вагнерівці" захопили більшу частину східної половини міста.

Вас також можуть зацікавити новини: