ЗСУ можуть розбити "вагнерівців" під Бахмутом / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан заявив, що район Білогорівки може стати плацдармом для контрнаступу українських захисників.

"ПВК Вагнера в гонитві за сенсаціями далеко висунулися на північ від Бахмута. Намагаючись оточити Бахмутський гарнізон, вони самі можуть потрапити в оточення. Це прогнозує й Пригожин. Він каже, що має оголені фланги в районі прориву на півночі Бахмута, спільні фланги наступу армії РФ також оголені. Район Білогорівки може стати плацдармом для виконання наступальних дій з боку ЗСУ, що призведе до відсікання та оточення Попаснянського угруповання ПВК Вагнера", - пояснив він в ефірі "Еспресо".

Світан вважає, що в цьому котлі окупанти не залишаться і будуть відходити. Водночас сам Бахмут втратив для росіян стратегічне значення.

Відео дня

"Пригожин вже попереджає, що відходитиме, а його відступ зруйнує лінію фронту на півночі Донеччини. Росіянам не дуже важлива ця ділянка фронту, оскільки вона не стратегічна для них. Ця ділянка для РФ втратила стратегічне значення після того, як ЗСУ звільнили Ізюм і вибили росіян з Ізюмського котла. Нависання ворога з півночі, північного сходу над Слов'янськом вже немає", - зазначив експерт.

Він переконаний, що окупантам немає сенсу боротися за Бахмут. Більш того, на цьому напрямку "вагнерівцям" може настати кінець.

"Це була південна клішня, принаймні, вони намагалися здійснити цю операцію. Як тільки почнеться рух наших військ з району Білогорівки у бік Лисичанська, тоді вагнерівцям настане кінець", - підсумував Світан.

Ситуація під Бахмутом

За даними аналітиків ISW, РФ може втратити всі елітні загони ПВК "Вагнер" під Бахмутом.

За словами Пригожина, ЗСУ заганяють його підрозділи під Бахмутом в пастку. Зокрема, українські захисники сформували декілька угрупувань для блокування та оточення найманців ЧВК. Він спрогнозував, що російський фронт "посиплеться", якщо бойовики "Вагнера" загинуть під Бахмутом та не візьмуть місто. 

Вас також можуть зацікавити новини: