Контранступ має привести до деокупації значної території України / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України переломили хід війни, знищивши ударно-штурмовий потенціал противника, на весну плануються контрнаступальні дії, які точно приведуть до деокупації значної території України. Про це сказав командир роти 92-ї механізованої бригади роти ударних безпілотних авіаційних комплексів Юрій Федоренко в ефірі телемарафону.

"Ми вже бачимо зараз, що противник втратив той потужний потенціал ударно-штурмових дій, який в нього був, і активно застосовує мобілізованих з числа тих, які були доукомплектовані регулярною армією, а також приватною військовою компанією "Вагнер". Це все свідчить, що ЗСУ в титанічній роботі змогли переломити хід війни і перебити ікла противнику", - сказав він.

Федоренко зазначив, що зараз дуже важливо дотиснути, допрацювати, щоб вивести з ладу максимальну кількість вогневих засобів противника, а також ліквідувати залишки особового складу, який здатний вчиняти потужні штурмові дії.

Відео дня

За його словами, погодні умови створюють роздоріжжя, яке ускладнює бойові дії в тому числі для української армії. Але коли земля просохне, бойові контрнаступальні дії посиляться.

"Якщо казати про потепління, шляхи сполучення, які наразі розмиті, стануть проїзними. Зважаючи на анонсований пакет військової допомоги та те, що частина цих технічних та вогневих засобів вже зайшла до нашої держави, звісно, на весну планується ряд заходів, які точно приведуть до деокупації значної частини нашої території", - сказав військовий.

Контрнаступ України - що відомо

Україна переламала хід війни, але поточний контрнаступ не дозволить її завершити. Про це заявили аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW).

За їх даними, окупанти вибудують нову оборонну лінію, а місцями проведуть локальні штурми. ЗСУ потрібно буде організувати нові атаки, щоб звільнити всі території. У зв'язку з цим війна затягнеться до 2023 року.

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник заявив, що на початку літа Україна матиме сучасну потужну зброю, яка дозволить провести контрнаступальні операції.

Вас також можуть зацікавити новини: