Ілюстрація REUTERS

Окупанти шляхом погроз змушують чоловіків з місцевого населення на окупованих територіях Донбасу укладати контракти зі своїми збройними формуваннями.

Читайте такожСтало відомо, скільки окупантів українські бійці ліквідували на Донбасі минулого тижня

Про це повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил з посиланням на дані розвідки ОС.

Відео дня

"Підрозділи збройних формувань РФ на Донбасі суттєво недоукомплектовані й хочуть вирішити цю проблему, використавши потенціал мирного населення чоловічої статі, але безрезультатно. Агітаційна кампанія і заклики йти служити до війська псевдореспублік не викликала довіри у місцевих жителів і повністю провалилася", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що окупаційна влада, не маючи підтримки та авторитету, "вселяє страх чоловікам призовного віку". Їх шляхом погроз змушують укладати контракти зі збройними формуваннями окупантів. Також особовий склад з’єднань та частин окупантів продовжують укомплектовувати найманцями з РФ.

За даними розвідки, у підрозділах окупаційних військ РФ спостерігається низький морально-психологічний стан, не припиняються самогубства та дезертирство особового складу, а вживання алкоголю та наркотиків стає нормою, тому ватажки втрачають контроль над підлеглими.