Жданов каже, що росіяни самостійно з Херсона не підуть / censor.net

Російські окупанти добровільно не покинуть захоплений ними Херсон, вважає військовий експерт Олег Жданов.

Про це він сказав в ході прямого ефіру з Марком Фейгіним.

"Москва не піде. Генеральний штаб ніколи не піде, тому що Путін не дозволить. Для нього втратити єдиний обласний центр - це дорівнюватиме поразці у всій війні. Тому, я думаю, що він не піде. Але, я думаю, що тут є виключення з правил. Якщо бійці побіжать, розуміючи всю цю безвихідь ситуації, вже ніякий Генштаб і Кремль їх не зупинить", - пояснив він.

Відео дня

Жданов також допустив, що ворог максимально зуміє перекинути на південь України ще 7 тисяч військових, якщо таку кількість вдасться зібрати, не послаблюючи інші напрямки.

Як повідомляв УНІАН, 10 липня в інтерв'ю The Sunday Times Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати прибережні райони на півдні, для цього збираються мільйонні бойові сили, оснащені західною зброєю.

19 липня міністр оборони зазначав, що швидкість деокупації захоплених територій залежить від темпів отримання зброї.

26 липня глава Комітету збройних сил Палати представників США Адам Сміт, за підсумками зустрічі із Зеленським, повідомив виданню Politico, що Україна повинна повернути захоплені Росією території протягом наступних 3-6 тижнів. За його словами, це він почув від президента та інших чиновників України.

27 липня в ОК "Південь" повідомили, що ЗСУ завдали точкових ударів по Антонівському мосту, єдиному в Херсоні мосту через річку Дніпро. Окупанти перевозили по ньому техніку та боєприпаси.