Зафіксовано факти мінування окупантами населених пунктів Майорськ, Зайцеве, Хутір Вільний / фото REUTERS

Російсько-окупаційні війська з початку року скинули на підконтрольну уряду України територію на Донбасі понад 50 мін.

Читайте такожНа Донеччині пролунав вибух на кладовищі, загинув мирний житель (фото)Про це українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє на Facebook-сторінці прес-центру штабу Операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що окупаційні війська активізували дистанційне мінування місцевості та цивільної інфраструктури на підконтрольній урядові України території російськими мінами ПОМ-2.

Відео дня

З початку поточного року за допомогою різних систем доставки (переносні комплекти мінування, БПЛА, гранати РПГ) ворог скинув понад 50 таких мін із затертим маркуванням, намагаючись приховати країну та завод їх виробництва.

Зафіксовано факти дистанційного мінування окупантами населених пунктів Майорськ, Зайцеве, Хутір Вільний. Внаслідок спрацювання однієї з дистанційно встановлених мін загинув цивільний мешканець Хутору Вільний.

«Зафіксовано й інші способи мінної війни, яка ведеться окупантами. Це, зокрема, закидання на підконтрольну територію вибухових пристроїв, замаскованих під іграшки, а також предмети побуту, які можуть викликати цікавість мирних мешканців», - йдеться у повідомленні.

Так, 2 травня на ґрунтовій дорозі неподалік населеного пункту Широка Балка українські військовослужбовці виявили дитячий музичний програвач. рПедмет було знешкоджено за допомогою «саперної кішки», внаслідок чого він вибухнув.

Вас також можуть зацікавити новини