Перемовини України та РФ ще не розпочалися / фото Getty Images

Переговори української делегації з російською ще не розпочалися.

Про це повідомила народна депутатка України Євгенія Кравчук (фракції "Слуга народу") під час телемарафону.

Вона зазначила: "Вони ще не розпочалися. Ми тримаємо зв'язок з Давидом Арахамією (глава фракції "Слуга народу" - УНІАН), це правда, що він є в переговорній групі. Вони зараз летять польським гвинтокрилом, бо наша делегація розуміла, що білоруси, росіяни можуть в будь-який момент зрадити, і ніхто не збирався напряму через Полісся, тому наша делегація поїхала через Польщу".

Відео дня

За словами Кравчук, переговори можуть розпочатися через годину-півтори.

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого відбулася телефонна розмова президента України Володимира Зеленського з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, за результатами якої була досягнута домовленість про зустріч української делегації з російською в районі річки Прип'ять.

При цьому Лукашенко раніше заявляв, що "взяв на себе відповідальність за те, що на час проїзду, переговорів і повернення української делегації всі літаки, вертольоти і ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі".

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який входить до складу української делегації на переговорах з Росією в Білорусі, заявив, що вони сьогодні проводяться для того, щоб "почути пропозиції". 

Вас також можуть зацікавити новини: