Росіяни підірвали Каховську ГЕС / фото t.me/pgo_gov_ru

Військовий кореспондент Андрій Цаплієнко нагадав, що восени 2022 року українська влада заявила, що їй відомо про плани окупантів підірвати греблю Каховської ГЕС.

"У квітні 2023 року ми помітили, що росіяни відводять свої війська від берегової лінії на окупованій території Херсонської області. І тоді ми намагалися зрозуміти, чому це відбувається", - згадав Цаплієнко в ефірі ТСН.Тиждень на каналі 1+1. 

30 травня 2023 року Росія ухвалює вкрай дивну постанову про заборону розслідування аварій на гідротехнічних спорудах, які відбулися унаслідок військових дій, диверсій та терактів. "І склався цей пазл вже 6-го червня цього року...", - каже журналіст.

У нього запитали, що ж стало "спусковим гачком" для рашистів саме зараз? Відповідь на це запитання військкор знайшов в українського генерала.

"Мета - зірвати нашу наступальну операцію. Враховуючи, що вони не змогли зрозуміти наші задуми до кінця, підірвавши дамбу, вони зробили бар'єрний рубіж і цим не допустили нашого наступу з цієї сторони. І змогли зняти певну кількість своїх частин, щоб перекинути їх на Запорізький напрямок проти нашого угруповання", - заявив заступник міністра оборони України генерал Олександр Павлюк.

Росія підірвала Каховську ГЕС 06.06.2023

У ніч на 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, зруйнувавши машинну залу і греблю. В "Укргідроенерго" заявили, що гідроелектростанцію неможливо відновити.

Унаслідок підриву рашистами Каховської ГЕС виникла екологічна катастрофа, вода з водосховища затопила низку населених пунктів, з них оголошено евакуацію. На окупованому лівому березі Херсонщини люди опинилися в пастці: загарбники не дають їм евакуюватися.

Президент Зеленський наголошував, що підрив Каховської ГЕС не зупинить ЗСУ на шляху до деокупації власних територій.

Днями у мережі показали, як зникло Каховське море, також в "Укргідроенерго" опублікували фото очевидців, який вигляд сьогодні має Каховська ГЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: