Каховське море вмирає / скріншот

На тому місці, де раніше було Каховське водосховище, сьогодні залишилося напівболото з ізольованими "озерами" і відносно вузьким природним руслом Дніпра. Про це свідчать кадри, які публікують в мережі місцеві жителі.

До недавнього часу між новою Каховкою і містом Запоріжжя знаходилася одна з найбільших водойм Європи – Каховське водосховище, яке місцеві жителі часто називали "Каховським морем" через його дійсно величезні розміри. Однак через шість днів після руйнування росіянами Каховської греблі основний обсяг води з водосховища витік і водойма в колишньому вигляді перестала існувати.

За даними агентства "Укргідроенерго", за ці дні рівень води в Каховському водосховищі знизився більш ніж на 7 метрів. Після відступу води очам відкрилися великі райони суші, які були затоплені після будівництва дамби в 1950-х роках. Там, де майже 70-років була суцільна маса води, тепер залишилися тільки заболочені низини та "озера", що швидко пересихають.

Руйнування Каховської греблі - останні новини

Влада Херсонської області заборонила населенню користуватися водою з акваторії річки Дніпро. Обмеження ввели в суботу. Як пояснила влада, через підтоплення великої кількості домогосподарств, каналізаційних споруд і територій води мають високий ступінь забруднення.

Тим часом на Правобережжі Херсонщини поступово спадає рівень води. Загальна площа затоплення зменшилася майже в два рази. За словами глави регіону, евакуація населення триває, незважаючи на ворожі обстріли. Всього було евакуйовано 2 699 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: