ЕС може розмістити війська в Україні після війни / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Після завершення війни, розвʼязаної Росією проти України, ЄС може розмістити в країні військовий контингент. Про це заявив глава Військового комітету ЄС, генерал Роберт Брігер.

"Я цілком можу собі уявити, що поточна підготовка українських військових з боку ЄС буде продовжена після запланованого на зараз дворічного періоду, а потім розширена в належний час", – зазначив він у розмові з виданням Die Welt.

Генерал зауважив, що по завершенню бойових дій Україна потребуватиме допомоги у розмінуванні та у відновленні як армійських, так і збройових сил. Тому якщо б військові з Європейського Союзу "підтримали Україну в розмінуванні, у розвитку сучасної культури збройних сил, у навчанні на сучасних озброєннях та актуальним стратегіям національної оборони, це було б доцільно", вважає Брігер. 

Відео дня

Водночас він зазначив, що ЄС цього року навчить біля 30 тисяч українських військових, що вдвічі перевищує заплановані показники. 

Війна в Україні: про це варто знати

28 серпня президент Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, де обговорили, зокрема, ситуацію на фронті та перехід Повітряних сил ЗСУ на нові літаки.

Водночас на передовій ЗСУ "просмажили" позиції та техніку окупантів. У Генштабі повідомили про ураження пунктів управління, зенітно-ракетних комплексів та артилерії ворожих військ.

Вас також можуть зацікавити новини: