Українські піхотинці приймають найтяжчий удар на цей момент / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Офіцер батальйону "Свобода" Андрій Іллєнко розповів про Бахмутський напрямок, який є найгарячішою точкою на фронті. 

"Йдуть важкі бої, я б навіть сказав, пекельні бої. Ворог поводить себе, як поранений звір, який кидається в останню атаку, розуміючи, що йому недовго лишилося. В останні два тижні виникає якась рефлексія з Першою та Другою світовими війнами, тривають масштабні й дуже гарячі бої. Сьогодні Бахмут – це українська фортеця, яка приймає на себе удар і дає можливість нашим побратимам наступати на інших напрямках. Ми тримаємося, хоча ситуація складна, але у росіян нічого не вийде", - сказав Іллєнко для "Еспресо".

Він додав, що Росія стягнула під Бахмут безліч різних підрозділів.

Відео дня

"Росіяни використовують тактику, яка була ще 80 років тому: це і загородзагони, які розстрілюють тих, хто відмовляється йти в атаку. Ворог використовує своїх мобіків, також дуже багато зеків, яких відправляють в атаки, аби виявити наші вогневі точки. Крім піхоти, противник використовує артилерію, авіацію, танки, заборонені фосфорні боєприпаси. На полі бою біля Бахмута немає живого місця, тобто кожний квадратний метр має прильот - така інтенсивність артилерійського вогню. Я хочу, щоб знала вся країна, що ті українські піхотинці, які зараз тут в окопах, це герої. І приймають, можливо, найтяжчий удар на цей момент. Біля Бахмута ми сковуємо величезне російське угруповання і даємо можливість українським силам розвивати успіх на інших напрямках", - зазначив Іллєнко.

Що відбувається у Донецькій області

Раніше у Генеральному штабі ЗСУ повідомляли, що війська РФ ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

На думку аналітиків з ISW, після невдачі в Херсонській області, Росія посилить наступ на Донбасі.