Невдовзі очікується виступ Путіна / скріншот

Військовий експерт Олександр Коваленко переконаний, що Росія ще не почала новий масштабний наступ. Він каже, що наразі ми спостерігаємо перший етап підготовки до нього. 

В інтерв'ю "Обозревателю" він заявив, що цей перший етап може розтягнутися на тиждень або навіть півтора. А от вже 24-го лютого, у річницю повномасштабного вторгнення до України, активізація наступальних дій може досягти свого апогею.

Коваленко озвучив страшні плани Кремля до цієї знакової для нього дати. Так, буде виступ Путіна, також Росія до 24 лютого зможе накопичити ракети для завдання масованого удару по Україні.

Відео дня

"Отже, вони можуть це скомбінувати, щоб придати якогось більшого значення цим наступальним діям. Якщо їм вдасться якось підвищити ефективність цього ракетного удару і якщо вони зможуть на якийсь час пошкодити нашу енергетичну інфраструктуру і занурити Україну в такий тимчасовий блекаут, як було восени (на декілька годин чи на добу), вони спробують цим заповнити інформаційний вакуум", - каже експерт.

Тобто РФ хоче скомбінувати так, підсумував Коваленко: удар, наступ, виступ Путіна, морально-психологічний тиск на українців, маніпуляції щодо того, що ЗСУ залишають позиції. 

Звернення Путіна до парламенту РФ

Путін вирішив звернутися до російських депутатів перед річницею вторгнення в Україну – 21 лютого.

Крім виступу в парламенті РФ, у диктатора запланований "мітинг-концерт" у Лужниках, де, вочевидь, відбудеться "святкування" річниці нападу на Україну. 

Пєсков заявляв, що Путін приділить особливу увагу темі війни з Україною у своєму посланні Федеральним Зборам РФ. 

Вас також можуть зацікавити новини: