РФ може атакувати на кількох напрямках / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

У росіян наразі є лише тільки піхота у великої кількості, армія окупантів не забезпечена танками, а її артилерія не вражає якістю обстрілів. Тож, говорячи про імовірність наступу РФ, військовий експерт Олександр Коваленко спрогнозував його на окремих напрямках.

В інтерв'ю "Обозревателю" він виділив напрямки, яким, на його думку, загрожують атаки російських загарбників.

"Якщо ми кажемо про Запорізьку область, є загроза для Гуляйполя та Оріхового, тобто вузький напрямок. Якщо ми говоримо про Донецьку область – це Бахмут, Авдіївка, а Вугледар "50 на 50", бо біля Вугледара вони взагалі вже мають такі втрати, які несумісні з боєздатністю підрозділів", - заявив Коваленко.

Відео дня

У Луганській області, продовжив експерт, це напрямок Сватового. Куп’янськ, не відкидається також Дворічне в Харківській області. Крім того, Коваленко назвав ідеєю фікс для росіян Кремінну та Лиман, там окупанти 100% намагатимуться просуватися. 

Розмови про наступ Росії

Останніми місяцями активно обговорюється тема нового російського масштабного наступу на Україну. Зеленський, наприклад, заявляв, що окупанти вже його розпочали. 

В українській розвідці заявляють, що у РФ немає ресурсів для розгортання нового масованого наступу на річницю повномасштабної війни. А видання Foreign Policy повідомляло, що російські війська підігнали до наступу на Україну 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артсистем, 810 РСЗВ, 400 винищувачів і 300 вертольотів.

Видання Financial Times 5 лютого повідомило, що українській владі передали інформацію про новий наступ Росії, який може відбутися протягом 10 днів. При цьому ймовірним напрямком атаки аналітики називають західну частину Луганської області в районі Кремінної та Лимана.

Колишній командир полку "Азов" Максим Жорін вважає, що Росія здійснить другий великий наступ на Україну, й назвав напрямки, на яких це можливо.

Вас також можуть зацікавити новини: