Путін особисто обирає цілі для ударів по Україні, каже Маломуж / скріншот

Генерал армії України, колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявив, що повітряними ударами по українських містах російський диктатор Володимир Путін мститься за невдачі на війні.

Як зазначив екс-розвідник в ефірі телеканалу FREEДОМ, Путін особисто визначає цілі ударів по Україні – особливо тих, які окупанти завдають по Києву. Диктатор загнаний у кут і почав діяти нерозсудливо, аби залякати українців та примусити країну до переговорів.

"Путін має одну особливість. Це помста: помста за те, що він не зміг просуватися, захоплювати Україну. Жодна операція не завершилася успіхом. У цій ситуації особисто Путін формує цільові удари за напрямами й, особливо, по столиці України... Вони вже не знають, що робити. Як останній етап – це удари по центру ухвалення рішень. Щодо Києва розпочали цю програму, але вона також зазнає невдач", – наголосив Маломуж. 

Відео дня

Він додав, що така тактика окупантів не викликає паніку серед українців. Люди навпаки прагнуть все більше протидіяти агресору. Водночас в очах міжнародної спільноти Росія постає терористом, оскільки удари по мирному населенню є масовим терором.

"Це безвихідь, він загнаний у кут. Я знаю його особисто, він не знає, що робити. Він діє нерозсудливо", – резюмував Маломуж.

Атаки РФ по Україні

Протягом травня Росія значно посилила обстріли України. Ворог застосовує як ракети, так і авіабомби та ударні дрони. Під особливою увагою окупантів – Київ. Від початку місяця столиця пережила вже 17 масованих атак.

Так, вночі 30 травня росіяни атакували Київ та область іранськими дронами-камікадзе. В декількох районах столиці сталися пожежі. У Голосіївському – уламки влучили житловий будинок, вогонь охопив верхні поверхи будівлі.

Внаслідок атаки постраждали 11 людей. Крім того, загинула жінка, яка, за словами мера столиці Віталія Кличка, вийшла на балкон, аби подивитися, як збивають дрони.

Вас також можуть зацікавити новини: