Головного завдання з повалення Путіна ніхто не скасовував, заявив Барановський / фото t.me/svoboda_rosii

Для російських добровольчих угруповувань, як Легіон "Свобода Росії", "РДК" чи "Сибірський батальйон", які воюють на боці України, глобальні цілі не змінилися. Про це в інтерв'ю "Nexta.TV" повідомив Олексій Барановський - доброволець Легіону "Свобода Росії". Він також додав, що це станеться тоді, коли відкриється вікно можливостей. 

"Поки Путін на місці, наше завдання - його позбутися. Це не питання сьогоднішнього дня і навіть, напевно, не завтрашнього. Але сили російських добровольців для цього і створені, і для цього отримують бойовий досвід. Ми ходимо в рейди на територію РФ, щоб одного разу туди зайти на більш тривалий термін і на більш значну глибину - це план-максимум. Ми прекрасно розуміємо, що ЗСУ не будуть переходити кордон. А ми - громадяни Росії, ми будемо переходити, повертатися до себе додому і наводити там порядок. Тому головного завдання з повалення Путіна ніхто не скасовував", - сказав Барановський.

Він також додав, що наразі всередині РФ немає відкритих сил, готових боротися з режимом Путіна. Однак, щойно російські добровольці почнуть тривалий рейд на території Росії, такі охочі можуть з'явитися. 

Відео дня

"За великим рахунком, звичайно, добровольці Легіону "Свобода Росії", "Сибірського батальйону", РДК - це основний мотор можливих змін усередині Росії. Путін досить ефективно побудував поліцейську державу. Ведеться повний контроль над вільнодумством усередині цієї владної вертикалі. Ситуація може змінитися, коли наші підрозділи зможуть закріпитися на території РФ, тоді ми зможемо залучати під свої прапори жителів Росії з підпілля. Такий протестний потенціал або навіть потенціал революційних настроїв - він є", - пояснив Барановський.

Він також розповів, коли саме це може статися: "Це станеться, коли РФ почне програвати на полі бою в Україні, коли економіка просідатиме під санкціями. Коли всі ці фактори складуться в один пазл. І коли ми будемо готові, коли виростемо в кількісному складі". 

Російсько-українська війна триває: важливі новини

Російські окупанти продовжують наступ на Харківському напрямку. За інформацією командувача силами оборони міста Харкова генерала Сергія Мельника, Сили оборони були вимушені відійти з деяких позицій.

Натомість за інформацією BILD, Силам оборони України вдалося зупинити активне просування російської армії під Авдіївкою. Зазначається, що це вдалося зробити завдяки західним снарядам, які почали надходити на фронт.

Вас також можуть зацікавити новини: