РФ атакувала Одесу дронами Shahed / фото dpsu.gov.ua

Під час атаки 12 грудня в Одеській області прикордонники втопили ворожий дрон типу Shahed-131/136. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"Цієї ночі ворог вкотре намагався атакувати південні регіони України ударними безпілотниками. Прикордонники Білгород-Дністровського загону, у складі мобільних вогневих груп Сил оборони півдня, уразили ворожий дрон влучними пострілами. Після влучання безпілотник впав у воду", - йдеться у повідомленні.

Також прикордонники оприлюднили відповідні фото та відео, на яких зафіксовано як вони знищують російський безпілотник.

У прес-службі Одеської обласної прокуратури також прокоментували атаку по Одеській області. Наразі розпочато розслідування у за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, ввечері 12 грудня ворог атакував ударними безпілотними літальними апаратами, попередньо типу Shahed-136/131, об’єкти цивільної та припортової інфраструктури Одеси та області.

"Внаслідок ворожої атаки поранено двох працівників комунального авторемонтного підприємства в Одесі. Їх із травмами різного ступеня тяжкості доставили до лікарні", - розповіли у прокуратурі.

РФ атакувала Одесу дронами Shahed / фото od.gp.gov.ua

У прес-службі уточнили, що суттєвих руйнувань зазнали приміщення автомайстерні, де знищено три автомобілі та пошкоджено 11 авто.

РФ атакувала Одесу дронами Shahed / фото od.gp.gov.ua

Також через атаку ворога пошкоджено будівлю припортової інфраструктури в Одеському районі.

Наразі огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

Атака дронами 12 грудня - що повідомлялося

Нагадаємо, увечері 12 грудня російські загарбники запустили по Україні кілька груп дронів-камікадзе типу Shahed. Під час повітряної тривоги жителі Одеси чули гучні вибухи. Понад дві години тривала бойова робота підрозділів ППО.

Внаслідок ворожої атаки двоє людей отримали поранення, перелами та опіки. Один - у стані середньої важкості, інший - у важкому стані.

У Силах оборони півдня України розповіли, що атака була спрямована по об'єктах цивільної інфраструктури регіону. Під прикриттям густого туману, дрони заходили на удар, як з акваторії Чорного моря, так і з напрямку тимчасово окупованої Херсонщини. Силами ППО уражено усі дев’ять БПЛА, але один зі збитих дронів впав на територію комунального авторемонтного підприємства в Одесі, спалахнула пожежа. Зруйновано ангар, пошкоджено автомобілі.

Вас також можуть зацікавити новини: