Подібні удари України є ефективними, особливо коли йдеться про НПЗ в Туапсе / колаж УНІАН, скріншот

Військовий експерт Валерій Рябих заявив, що через атаки українських дронів по російському НПЗ у ніч проти 17 травня росіяни побоюються, що країна й армія можуть залишитися без пального.

"Цей прогрес пов'язаний з нарощуванням виробництва ударних дронів в Україні. У цій категорії йдеться саме про дрони типу "Лютий", які є далекобійними і вражають цілі на відстанях понад 1000 км", - сказав він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Рябих запевнив, українські дрони досягли своїх цілей в ході атаки по Криму, Новоросійську та Краснодарському краю.

Відео дня

"Аналіз, проведений по вибухах і прильотах у Новоросійську, Туапсе і Севастополі, показує, що більшість дронів, які летіли, все ж таки досягли своїх цілей. Можливо дронів було не 102, а, наприклад, 200. Серед цілей - нафтопереробний завод у Туапсе, паливно-мастильні термінали в Новоросійському порту та об'єкти енергоінфраструктури в Севастополі", - зазначив аналітик.

За його словами, у Росії зазначають, що подібні удари України є ефективними, особливо коли йдеться про НПЗ в Туапсе.

"У РФ відмічають, що подібні удари є більш результативними, ніж їхні ремонти. Там вже висловлюють занепокоєння. Мовляв, якщо такі удари будуть наноситись надалі, то РФ залишиться без пального. Відповідно, без пального в першу чергу залишаться окупаційні війська, які здійснюють терор на території України, тоді вже й населення", - додав він.

Атака на РФ 17 травня - деталі

Цієї ночі українські дрони-камікадзе успішно атакували нафтопереробні об'єкти в Краснодарському краї. Російський проєкт ВЧК-ОГПУ публікує дані про втрати, посилаючись на звіти місцевих силовиків. Новоросійськ атакували щонайменше 30 безпілотних літальних апаратів, а Туапсинський нафтопереробний завод - щонайменше два.

Атака українських безпілотників на російський нафтопереробний завод у Туапсе призвела до екстреної зупинки підприємства. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

Вас також можуть зацікавити новини: