Володимир Путін / фото REUTERS

Станом на 13:00 збройними силами Росії було нанесено понад 30 ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури України крилатими ракетами "Калібр", реактивними системами залпового вогню, авіацією та артилерією.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України в Facebook.

"Противник продовжує наступ за підтримки армійської авіації з перетином Українського кордону на напрямках Армянськ - Херсон, Чаплинка - Каховка. Відмічається робота диверсійно-розвідувальних груп у Бесарабському операційному районі та у Чорноморській операційній зоні", - мовиться у дописі.

Угруповання Об'єднаних сил перейшло до ведення оборонної операції.

"Визначені оперативні угруповання військ здійснили перегрупування та переміщення в райони виконання завдань для ефективної відсічі російської агресії. Оперативно-тактичні угруповання ведуть оборонні бої на всіх напрямках висування противника", - йдеться у повідомленні.

Оголошення Росією повномасштабної війни проти України

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін почав вторгнення в Україну у ряді міст прогриміли вибухи. 

Незабаром президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і оголосив про введення воєнного стану.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що війська Росії перетнули кордон України в районі Харкова.

Водночас журналіст Юрій Бутусов поділився, що російська сторона атакувала нашу державу, і по всій країні були атаковані військові об'єкти, в першу чергу, системи управління, авіабази частини протиповітряної оборони. За його даними, українська армія чинила опір.

До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР" і "ДНР". РФ також вирішила ввести в псевдореспубліки своїх "миротворців". Про такі рішення російської сторони стало відомо 21 лютого.

Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу