РФ атакує дронами Київ та область / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська атакують Україну безпілотниками. Зокрема, ворожі дрони помічені в небі над Києвом та областю, там працюють сили протиповітряної оборони.

"Київська область! Загроза БпЛА. Сили ППО працюють по цілях. Перебувайте в укриттях та інших безпечних місцях до закінчення тривоги. Бережіть себе та близьких!" – повідомили в Київській обласній військовій адміністрації. 

Згодом у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що ППО працює на околицях столиці. Зазначимо, що в Києві та області оголошено повітряну тривогу. 

Відео дня

Оновлено 01:22: У Києві та області знову лунають вибухи. У КМВА підтверджують роботу ППО та закликають людей залишатися в укриттях.

Оновлено 01:59: Мер столиці Віталій Кличко повідомляє про падіння уламків БПлА в Святошинському районі Києва.

"Всі служби прямують на місце. Інформацію про ушкодження та постраждалих уточнюємо", – заявив він.

Оновлено 02:10: "Троє постраждалих на місці вибуху в Соломʼянському районі та один – в Святошинському. Допомогу медиків отримують на місці", – повідомив Кличко.

Оновлено 02:17: "В Києві триває повітряна тривога. Перебувайте в укриттях. За попередньою інформацією, є травмовані і руйнування. Так, ймовірно, внаслідок падіння уламків на припаркований автомобіль в дворі житлового будинку сталось загоряння авто. Є зафіксоване падіння уламків на житловий будинок та на проїжджу частину", – повідомив Сергій Попко, начальник КМВА.

Водночас Кличко додав, що у Святошинському районі госпіталізували двох постраждалих.

Оновлено 02:38: Віталій Кличко повідомив про нові вибухи в Києві.

"Падіння уламків БПЛА на двоповерхову будівлю в Святошинському районі. Служби прямують на місце", – додав він. 

Начальник КМВА Сергій Попко також повідомив про падіння уламків дронів в інших місцях.

"В Святошинському районі столиці:

- ймовірно, через падіння уламків зафіксовано загоряння автомобіля;

- зафіксовано падіння уламків на житловий будинок;

- є падіння уламків на проїжджу частину. Попередньо, відомо про одного травмованого.

В Солом’янському районі відомо про падіння уламків на злітну полосу аеропорту Жуляни. Пожежі немає. Усі екстрені служби працюють на місцях.

Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється", – йдеться у повідомленні.

Оновлено 02:54: У Шевченківському районі столиці, ймовірно, сталось падіння уламків на окрему 2-х поверхову будівлю, повідомляють у КМВА. На місці працюють наряди ДСНС. Інформація про постраждалих уточнюється.

Оновлено 03:09: У Києві та області відбій повітряної тривоги.

Оновлено 03:16: У КМВА уточнили наслідки атаки дронів по столиці.

"У Шевченківському районі столиці ймовірно, сталось падіння уламків на окрему 2-х поверхову будівлю. Пошкоджено газову трубу високого тиску з горінням газового факела. Працює переносний лафетний ствол, полумя збито, працює ДСНС та газова служба. Інформація по постаждалих уточнюється. В Соломʼянському районі ймовірно, уламками пошкоджено резервуар з паливом ємкістю 10 т, є витік, без пожежі, направлені наряди ДСНС", – йдеться у повідомленні.

Атаки дронами по Україні

Останніми тижнями російські окупанти посили по Україні атаки з використанням безпілотників. Зокрема, 6 травня ворог запустив по українських містах дрони-камікадзе. Вночі воїни повітряного командування "Схід" знищили вісім безпілотників Shahed-136/131.

В ніч проти неділі, 7 травня, в небі над Києвом також збили дрон-розвідник Росії. Минулося без потерпілих та руйнувань. 

Вас також можуть зацікавити новини: