Нові дрони РФ мають менше вибухівки, але дешеві / фото ua.depositphotos.com

Росія для дронових атак на міста України використовує не тільки іранські безпілотники Shahed-136/131, а й дешевші аналоги власного виробництва.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на російські джерела. Ті припустили, що під час удару по Київській області загарбники використовували безпілотники дальньої дії "Італмас".

Як зазначається, ці БПЛА набагато легші за іранські, їх важче виявити і збити. Крім того, вони дешевші у виробництві, хоч і несуть менше вибухівки. У зв'язку з цим їхнє застосування окремо малокорисне. На думку експертів ISW, "Італмаси" використовуються разом із "Шахедами".

Відео дня

"Росія, ймовірно, намагається розширити і диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для нанесення ударів по українській критично важливій інфраструктурі напередодні осіннього/зимового сезону", — додали аналітики.

У ISW зазначили, що застосування "Італмасів" є частиною цього плану.

Війна в Україні - атаки нових дронів

Як повідомляв УНІАН з посиланням на звіт Повітряних Сил України, в ніч на 22 жовтня російські загарбники запустили по території України з-поміж іншого "два БпЛА невизначеного типу".

За словами експертів, дрони "невизначеного типу", які росіяни виготовляють з фанери та двигунів з AliExpress, можуть становити реальну проблему для української системи ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: