Окупанти говорять про застосування дронів "Італмас" / Crріншот

Росія почала застосовувати на війні проти України нові дрони під назвою "Італмас". Про це пише російський Telegram-канал Mash.

Заявляється, що ці безпілотні літальні апарати легше, ніж "Герані" (російська назва іранських безпілотників "Shahed-136") і працюють на газу. Крім того, ці безпілотники видають звук, що нагадує роботу газонокосарки.

Окупанти заявляють, що цим дроном могли атакувати днями Київську область. Їх виробництвом займається російська компанія "ZALA AERO GROUP безпілотні системи", яка також виробляє дрони-камікадзе "Ланцет".

Відео дня

Що відомо про безпілотник "Італмас"

Нагадаємо, що на початку року в Іжевську почали переобладнувати торгово-розважальний центр "Італмас" у центрі міста в завод з виробництва безпілотників. 

Після цього місцеві жителі ініціювали збір підписів проти військового виробництва серед житлових кварталів, оскільки це "наклеює на житлові райони Іжевська велику мішень".

У вересні в російських ЗМІ з'явився сюжет про нові дрони. Повідомлялося, що завод відвідав Путін, йому показали нові розробки. За словами пропагандистів, "Італмас" має велику дальність за рахунок того, що паливо заливають прямо в крила. Також він нібито має радіус дії до 200 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: