REUTERS

На всіх тимчасово захоплених територіях росіяни розставляють бойову техніку у приватних дворах через страх бути вибитими українською армією.

Про це в ефірі українського телебачення заявив радник глави МВС Вадим Денисенко.

Він звернув увагу, що росіяни вдаються до цієї підступної тактики, зокрема, на Київщині й Сумщині. Таку практику використання "живого щита" Денисенко назвав цинічною. 

Відео дня

"За нашими всіма даними, на усіх окупованих територіях, де концентруються російські війська… Київщині. Починаючи від Гостомеля, Димер, Сумщина… Це Тростянець той самий. В усіх дворах будинків знаходиться російська техніка. Вони стоять спеціально у дворах, щоб ми не мали можливості зараз їх вибити з територій. Тому що вони розуміють, що ми не будемо стріляти по мирних будинках, по людях. І в цьому весь цинізм ситуації", - сказав він.

Радник міністра вкотре наголосив, що російська армія ховається за людьми: "Наша велика проблема, чому ми не можемо багато речей зробити, тому що техніка Російської Федерації стоїть безпосередньо у дворах будинків. І вони прикриваються людьми, як живим щитом".

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого. Путін, намагаючись виправдати агресію, заявляв, що розпочинає "військову операцію" з "денацифікації" і "демілітаризації" України.

За 11 діб бойових дій Збройні сили України знищили понад 11 тисяч російських загарбників і сотні одиниць ворожої військової техніки.

Через провал у боях з ЗСУ росіяни перейшли до терору цивільних, щоденно бомбардуючи житлові райони і вбиваючи мирних мешканців.

Крім того, російська армія блокує "зелені коридори" для евакуації людей, провокуючи гуманітарну кризу у тимчасово захоплених населених пунктах.

Вас також можуть зацікавити новини: