Названо ім'я Розстріляного росіянами Героя України / фото Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб Збройних сил України відреагував на розстріл росіянами беззбройного українського захисника за слова "Слава Україні!".

"Розстріл беззбройного полоненого – цинічне й зухвале нехтування Нормами міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни. Так вчиняють нікчемні вбивці, але не воїни. Російські окупанти вкотре засвідчили, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців", - говориться у повідомленні Генштабу.

Зазначається, що особу мужнього українського воїна попередньо встановлено, його звуть Тимофій Шадура, остаточну відповідь дадуть експерти.

Відео дня

"Жодна смерть нашого воїна не залишиться без відплати. Але ми зробимо це у законний та справедливий спосіб – на полі бою, в суді або в міжнародному трибуналі. З холодною головою, з дотриманням правил війни та з честю ми обов’язково помстимося за кожного", - заявили у Генштабі.

Розстріл українського військового за слова "Слава Україні!" - що повідомлялося

6 березня у мережі з'явилося відео, на якому росіяни по-звірячому розстрілюють беззбройного українського воїна після того, як він вимовив: "Слава Україні!".

7 березня 30-та окрема механізована бригада ім.князя Костянтина Острозького повідомила, що, за попередніми даними, розстріляного українського військовослужбовця звуть Тимофій Шадура.