Росія за кілька місяців втратила понад 800 балістичних ракет / фото з соцмереж

До наступної осені Росія не зможе накопичити навіть третину того ракетного потенціалу, який у неї був до масованих ракетних обстрілів України минулої осені і взимку.

"Росія буде використовувати будь-які способи і методи накопичення свого потенціалу, зокрема, ракетного озброєння. Те, що вони восени і взимку випустили стільки ракет, їм не вдасться накопичити навіть третину того за той період, що залишився до осені", - зазначив спікер Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

Ігнат пояснив, що виробництво ракетного озброєння триває досить довго, і в умовах санкцій здійснювати його теж непросто, тому ворог буде намагатися отримати якісь додаткові системи з інших країн.

Відео дня

"Те, що їм вдасться накопичити - їм вдасться, але такий потенціал, який вони накопичували десятиліттями, навряд чи їм вдасться мати на озброєнні", - зазначив речник.

Запас ракет в Росії - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, раніше Ігнат повідомляв, що росіяни з вересня по лютий, коли відбувалися масовані обстріли України, втратили понад 800 балістичних ракет, проте не досягли своєї мети.

За словами керівника прес-центру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, запас високоточних ракет у росіян близький до критично малого.

За даними Генштабу, з лютого 2022 року Росія використала не менше 50% свого запасу зенітних ракет дальнього радіусу дії.

У той же час в Генштабі відзначали, що в червні Росія планує почати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дозволить окупантам восени активізувати ракетні удари по території України.